Ordförande har ordet – aprill 2022

Hej

 

Styrelsearbetet och valkampanjen har tagit ny fart. I lördags var det åtta glada medlemmar som trotsade vädret för att sprida information om vår skolpolitik till Lidingöborna och i söndags fick många brevlådor ta emot vårt informationsblad. Välkommen att delta i valkampanjen, tillsammans vinner vi valet! 

Valsedeln till kommunvalet

Valsedeln till kommunvalet Lidingömoderaternas kommunala valsedel till höstens val är nu slutligt fastställd. Totalt kandiderar 47 personer då listan fyllts på sedan nomineringsstämman. Det innebär att det denna gång är sex fler personer än vid förra valet, som har valt att engagera sig. Klicka här för att se valsedeln.

 Inför detta val har vi valt att öka antalet s.k. toppkandidater från tre till fem toppkandidater, vilka ska få extra exponering i valrörelsen. Syftet med detta är att bredda gruppen av ledande personer. Listan toppas av kommunfullmäktiges ordförande Anna-Britta Bergman, 69 år och boende i Gåshaga, följd av kommunstyrelsens ordförande tillika KSO-kandidat Daniel Källenfors, 50 år, Dalénum. På plats nummer tre och fyra har vi två personer som kandidater till fullmäktige för första gången; Anna-Carin Pehrson, 71 år Högberga samt Philip Hallberg, 18 år, Skärsätra. Med i toppen på listan återfinns även Lidingös riksdagsledamot Ida Drougge, 32 år från Gångsätra, på plats nummer fem. 

Daniel Källenfors är idag kommunstyrelsens ordförande, KSO, och det är nu också han som ensam kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande för Moderaternas räkning.

Representanter till Moderatkvinnorna, Moderata seniorer och Företagarrådet Styrelsen för Lidingömoderaterna ska utse Lidingömoderaternas representanter till Moderatkvinnorna, Moderata seniorer och Företagarrådet. För att bredda vår rekryteringsbas till dessa förtroendeposter önskar vi gå ut till er medlemmar och höra oss för om intresse. Är du intresserad av att delta i någon av dessa grupperingar, vänligen hör dig till föreningens sekreterare Tobias Sjö, tobias.sjo@moderaterna.se, genom att skriva några rader om dig själv, dina erfarenheter samt varför du skulle passa bra i rollen. Glad Påsk! Med vänliga hälsningar Peder Hagen Föreningsordförande Lidingömoderatern

Representanter till Moderatkvinnorna, Moderata seniorer och Företagarrådet

Representanter till Moderatkvinnorna, Moderata seniorer och Företagarrådet Styrelsen för Lidingömoderaterna ska utse Lidingömoderaternas representanter till Moderatkvinnorna, Moderata seniorer och Företagarrådet. För att bredda vår rekryteringsbas till dessa förtroendeposter önskar vi gå ut till er medlemmar och höra oss för om intresse. Är du intresserad av att delta i någon av dessa grupperingar, vänligen hör dig till föreningens sekreterare Tobias Sjö, tobias.sjo@moderaterna.se, genom att skriva några rader om dig själv, dina erfarenheter samt varför du skulle passa bra i rollen. 

Vänliga hälsningar,
Peder Hagen
ordförande Lidingömoderaterna
peder@hagen.se

ordf brev