Ordförande har ordet – augusti 2021

Bäste Lidingömoderat!

Bästa Lidingömoderat,
Hoppas att alla njuter av ledighet och varierande väder.

Vår partiförening skulle behöva ytterligare kandidater till kommunfullmäktige inför valet 2022. Vi har idag drygt 30 anmälda men skulle helst nå upp till 45-50 anmälda personer innan den 15 augusti.
Det är av största vikt att vi är tillräckligt många engagerade moderater som kan påverka Lidingös framtid, för annars riskerar vi att någon annan gör det och i en oönskad riktning.

Vi har idag 13 mandat plus fem ersättare i kommunfullmäktige, som har totalt 51 ledamöter.
• Eftersom Lidingö med största sannolikhet kommer att passera 36.000 röstberättigade i september
2022 utökas kommunfullmäktige automatiskt från 51 till 61 ledamöter.
• Vid senaste NOVUS-mätningen i maj-21 landade vi kring 30% (+4% sedan valet 2018) och vi har goda förhoppningar om att öka ytterligare under kommande valrörelse.
När vi når vårt mål att få 40% av Lidingöbornas röster i en församling med 61 mandat så behöver vi vara 24 ledamöter plus 8-10 ersättare.
Så vi behöver definitivt vara mer än 30 kandidater på listan, varför vi ber alla att överväga att kandidera ytterligare en gång. Observera att möjligheten stängs den 15 augusti (och inte öppnar igen förrän inför valåret år 2026).

• Vi har nästan 1,5 år kvar tills den nya KF-gruppen skall sammanträda första gången, så föreningen kommer att erbjuda olika utbildningar och annat stöd för dem som är nya i rollen.
• Vi har också en nomineringskommitté som leds av Henrik Åkermark och det går utmärkt att också signalera att man kan tänka sig att stå lite längre ner på listan.

Vi hoppas nu att några fler medlemmar går in på länken https://kandidat2022.se senast den 15 augusti och anmäler sin kandidatur.

Med vänliga sommarhälsningar

Vänliga hälsningar,
Peder Hagen
ordförande Lidingömoderaterna
peder@hagen.se

ordf brev