Vi minns förintelsens offer

Judar i Sverige utsätts fortfarande för hat, hot och attacker från antisemiter. Det är vidrigt och något som vi alltid kommer att bekämpa. Antisemitismen har ingen plats på Lidingö, i Sverige, eller någon annan stans. I år kunde det traditionsenliga fackeltåget från stadshustrappan till Raoul Wallenbergmonumentet genomföras med ett 50-tal medverkande. Flera moderater såväl som företrädare från andra partier deltog.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) talade vid minnesstunden. Medverkade gjorde också Kate Wacz, som räddades av Raoul Wallenberg samt författaren Elisabeth Åsbrink.

— Raoul Wallenberg är historien om hur en enda individ kan göra skillnad på liv och död för tusentals människor. Det är historien där vi alla påminns om vårt personliga ansvar. Jag är som Lidingöbo stolt över hans koppling till Lidingö och jag vill och hoppas att hans gärning ska tjäna som en påminnelse och inspiration för oss alla, sa Daniel Källenfors (M) kommunstyrelsens ordförande.Hela talet, samt länkar till fakta om Raul Wallenberg och hans koppling till Lidingö finns i kommentarsfältet nedan.