TRÄNGSELSKATTEN I ROPSTEN FÖRSVINNER FÖR LIDINGÖBOR 

– om Moderaterna vinner valet i riksdagen
– storseger för Lidingöborna!

Det är med glädje vi kan berätta att slopad trängselskatt i Ropsten nu är ett nationellt vallöfte från Moderaterna. 

Sedan 2015 när betalstationerna sattes upp i Ropsten och gjorde att Lidingöborna började beskattas för att hämta och lämna vid tunnelbanan så har Lidingömoderaterna och vår riksdagsledamot Ida Drougge gjort det till sin uppgift att försöka få bort dem. 

Betalstationernas placeringar är idiotiska och bidrar varken till kortare köer i stan eller ökad klimatnytta, utan precis raka motsatsen. 

– Det är därför en stor seger att nu kunna meddela att vi har hela Moderaterna bakom oss. Vinner vi valet 11 sep, kommer tullen för hämtning och lämning i ropsten försvinna, säger Ida Drougge. 

Ropsten är Lidingös viktigaste bytespunkt för kollektivtrafik, men i dag tvingas Lidingöbor som ska hämta och lämna vid Ropsten betala dyr trängselskatt både dit och tillbaka. Vid vissa tider upp till 90 kronor. 

Det nuvarande systemet slår även mot miljön då det minskar incitamenten att byta färdsätt till kollektivtrafik efter Lidingöbron. Det är helt enkelt billigare att ta bilen vidare in i city. I dagsläget är ett byte i Ropsten både dyrt och krångligt för Lidingöborna. Det är vare sig bra miljöpolitik eller minskar till minskade köer i och runt Stockholms innerstad.

Detta är gott exempel på hur Lidingömoderaterna är ett lokalt parti med nationell styrka, och som tack vare det kan gå från ord till handling.

– Det är politikens uppgift att underlätta livet för medborgarna så mycket som möjligt. Lidingöbor ska kunna hämta och lämna sina barn vid tunnelbanan utan att det är dyrt och krångligt,  avslutar Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande Lidingö.