Rapport från årsmötet 2024

Rapport från årsmötet 2024

Söndagen den 10 mars, 2024 – samlades ett 60-tal Lidingömoderater i Stadshuset på Lidingö för årsmöte. Stämningen var allmänt god och det var en härlig blandning av gamla och nya, personer som nästan alltid är med och de som precis börjat engagera sig. Kaffe och bulle serverades.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard
Kommunalråd Daniel Källenfors, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard och Omsorgs- och socialnämndens ordförande Peter Lönnqvist
Daniel Källenfors, Maria Malmer Stenergard och Peter Lönnqvist

Mötet inleddes med att Sveriges Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, inledningstalade om sitt uppdrag, Sveriges och Europas utmaningar med migrationen. Hon berättade om hur Sverige i många år tagit in så många att integrationen misslyckats. Hon fortsatte sedan med att berätta om Regeringens jobb nu med att se över hela processen, vi skall självklart hjälpa dem som har ett rejält behov. Men samtidigt stävja att Sveriges frikostighet och möjligheter missbrukas.

Efter att föreningens ordförande, Tobias Sjö, hade öppnat mötet valdes Lars Rådén, kommunalråd i Solna till mötesordförande och Philip Hallberg som mötessekreterare.

Fredric Westerdahl presenterade styrelsens proposition och svarade på frågor om den. Nils-Henrik Tideberg presenterade sina två motioner, om strandskyddet och en om svenska kronan som betalningsmedel. Vad mötet beslutade kommer inom kort med protokollet.

Debatten var god, samarbetsvilligheten hög, så efter att olika personer fått yttra sig på respektive punkter, så kunde vi relativt snabbt jämka oss om ett beslut som alla kunde ställa sig bakom.
Presentation av den nyvalda styrelsen kommer i ett separat inlägg i samband med protokollet.

Presidiet
Presidiet: Lars Rådén, Kommunalråd i Solna samt Philip Hallberg
Fredric Westerdahl
Fredric Westerdahl
Nils-Henrik Tideberg
Nils-Henrik Tideberg

Slutligen avtackades Kess Simmasgård som lämnar styrelsen men som har ett långt förflutet i föreningen, bl.a. som valledare och inte minst ordförande. Marie Lundahl lämnar styrelsen. Och slutligen Philip Hallberg, kanske mest känd som MUFs ordförande på Lidingö under lång tid, går vidare till en fast tjänst inom partiet centralt, så han avtackades för sina insatser i den lokala föreningen.

Avtackning av Kess Simmasgård
Avtackning av Kess Simmasgård
Avtackning av Marie Lundahl
Avtackning av Marie Lundahl
Avtackning av Philip Hallberg
Avtackning av Philip Hallberg