Välkommen till (M)itt i veckan på onsdagar

 
(M)itt i veckan på onsdagar tar paus tills vi landat efter valet och planerat hur vi ska fokusera under kommande mandatperiod. Maila gärna vad du tänker om (M)itt i veckan och om du vill att vi ska fortsätta, till carina.kindkvist (at) gmail.com 

På onsdagar klockan 12:00 bjuder vi in till Zoom-möte med syftet att vara tillgängliga, inkluderande och skapa delaktighet så att det ska vara enkelt att engagera sig i Lidingöpolitiken. Vi bjuder in alla medlemmar och förtroendevalda i Lidingömoderaterna men alla Lidingöbor som vill engagera sig är välkomna. Här samlas vi för att stämma av aktiviteter, prata politik och inte minst att lära känna varandra. 

Vi börjar med en personlig incheckning och därefter en uppdatering om vad som händer i politiken. Klockan 12:30 har vi ett pass som ibland spelas in för att presenteras i mPodden. Det kan vara utbildning i hur politik fungerar, ett personporträtt av någon på vallistan, rapport från en nämnd, extern gäst eller liknande. Vi avrundar en sista kvart med frågestund där inga frågor är dumma.

Det går bra att vara med delar av tiden.

Schema

 
12:00 – 12:15 Check-in
Incheckning med syftet att lära känna varandra.
12:15 – 12:30 Up-to-date*
Information om vad som händer i politiken, så kort så att du hinner vara med
och så intressant så att du inte vill missa det.

– Vad har hänt sedan sist?
– Vad är på gång?
– Vilka utmaningar står du inför, vad behöver du av oss andra?
Tänk på att det du säger (om du vill säga något) bör vara värdefullt för alla i rummet. 
12:30 – 12:45 mPodden
Intervju med förtroendevald, inbjuden gäst, utbildning om politik och påverkan, information från nämnd eller bara en dialog om ett aktuellt ämne. Denna kvart spelas ibland in (endast ljud) för att spridas via mPodden i sociala medier.
12:45 – 13:00 Frågestund
Här kan du passa på att ställa frågor om allt möjligt som rör Lidingömoderaterna eller Lidingöpolitiken.
* Kallas Daily standup i Scrum och IT-utvecklingsprojekt.
Teknik Några saker som kan vara bra att tänka på:
  • Du kan vara med via PC, Mac, telefon och iPad.
  • Vi vill att du har kameran på och du behöver vara på en lugn plats.
  • Om din kamera inte fungerar prova att byta kamera via video-ikonen nere i vänstra hörnet. Det kan bero på att ett annat program använder kameran i bakgrunden. Prova att logga ut och in igen. Prova till sist att stänga av hela datorn och börja om.
  • Har du möjlighet att ha två skärmar eller en större skärm får du en bättre upplevelse.
  • Du kan delta utan att ladda ner Zoom-appen, men om du laddar ner appen får du tillgång till fler funktioner. Dessa funktioner använder vi dock sällan.
  • Om du har problem – ring 0707-66 31 31