LIDINGÖMODERATERNA REKRYTERAR PER GUDMUNDSON

Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö Daniel Källenfors (M) rekryterar Per Gudmundson som kommunikatör och politisk strateg. 

Per Gudmundson har tidigare varit presschef för Kristdemokraterna men blir nu medlem i Moderaterna. 

– I Per Gudmundson får vi ett viktigt tillskott till att fortsätta stärka Lidingömoderaterna under den nya mandatperioden. Per är en verklig topprekrytering med sin gedigna erfarenhet som uppskattad opinionsbildare och debattör. Han är skicklig både med pennan och på att läsa in sig på aktuella politiska frågor. Hans egenskaper och tydliga värderingsmässiga kompass kommer att vara mycket värdefulla i arbetet med att fortsätta att utveckla och kommunicera vår politik och göra Lidingö till Sveriges mest välskötta kommun, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande Lidingö stad. 

Per Gudmundson har en mångårig bakgrund som redaktör, skribent, debattör och föreläsare. Förutom studier på Journalisthögskolan har han lång erfarenhet från Svenska Dagbladet, Sveriges Television och Sveriges Radio. Per har en diger karriär som opinionsbildare och har gjort avtryck i debatten som ledarskribent, i synnerhet i frågor gällande migrationspolitik och integration. År 2014 tilldelades han Bohmanpriset som är ett pris till Gösta Bohmans minne för särskilda insatser i den liberala och konservativa idédebatten i Gösta Bohmans anda med tonvikt på frågor som rör demokrati, rättsstat och marknadsekonomi. 

– Jag är oerhört glad för mina nya uppgifter och roll. Opinionsbildning är det jag brinner för och att nu få möjlighet att ta steget in i kommunpolitiken på Lidingö för att arbeta med opinion och påverkan är ett stort förtroende och en fantastisk möjlighet att samla nya erfarenheter. Den moderata politiken på Lidingö i allt ifrån synen på ordning och reda till återhållsamt bostadsbyggande och värnandet av kultur och historia stämmer väl överens med hur jag önskar att hela landet skulle styras. Hela Sverige borde vara som Lidingö. Tillsammans med kollegor och förtroendevalda kommer jag att arbeta intensivt för att Lidingömoderaterna ska förtjäna fortsatt högt förtroende bland väljarna så att Daniel Källenfors och Lidingömoderaterna kan fortsätta sitt viktiga arbete med att göra Lidingö till en förebild för resten av landet, säger Per Gudmundson. 

Lidingö styrs sedan årsskiftet av en koalition bestående av Lidingömoderaterna och Lidingöpartiet – Lidingökoalitionen – med stöd av Sverigedemokraterna vilket i praktiken gör Lidingö till Sveriges blåaste kommun. 

Tjänsten är ett föräldravikariat för Cecilia Blomberg.

Kontaktpersoner: 

För Daniel Källenfors: Cecilia Blomberg, 072-206 02 31, cecilia.blomberg@lidingo.se

Per Gudmundson, 070-560 09 35, per.gudmundson@gmail.com