Zina Finjan

Zina är mitt namn, jag är stolt Lidingö bo som älskar ön för dess vackra natur, trygghet och säkerhet, vilket är min fortsatta drivkraft som politiker att vilja bevara och förstärka. Redan vid tidig ålder har jag haft ett brinnande intresse för samhällsfrågor, politik och internationella relationer. Att växa upp med två olika kulturer har givit mig ett bra fundament i livet, vill man förändra räcker det inte med att gnälla om att någon annan bör bidra med förändringen. Man måste kavla upp sina egna skjortärmar, och det bestämde jag mig för att göra. Jag har varit kommunmoderat sedan 2016, och även bistått Sverige i internationella uppdrag för bla. FN och EEAS. Idag ansvarar jag för HR/CR på Boliden, där säkerhet och hållbarhetsarbetet är viktiga delar av mitt dagliga arbete. 
Det som bekymrar mig idag är, den grova gängkriminaliteten som breder ut sig i Sverige och den otrygghet som följer i dess spår. Detta är en allvarlig situation, men kan förbättras, dock krävs det handlingskraft och beslutsamhet. Vår moderata uppgift är att återställa och säkerställa tryggheten på Lidingö där tex trygghetskameror på utsatta platser, kommunala ordningsvakter och förbud mot tiggeri. Ökad samverkan med företagsföreningar samt en bättre stadsmiljö som bidrar till en mer levande och trygg Lidingö dygnet runt. Mitt mål som ledamot är att lidingöborna inte behöver kasta ett oroligt öga över axeln när man går hem från jobbet/träning eller dylikt. Inte vara orolig för vad som kan hända, eller avstå att vistas ute pga. oroligheter.  
I det civila har jag en fil. Kant inom beteendevetenskap från Mälardalens högskola och även master inom arbetsrätt från Högskolan i Gävle. På min fritid tycker jag om att träna bla. crossfit och boxning alternativt ta en löprunda ute i motionsspåret i Stockby. Jag gillar att läsa, helst inom personlig utveckling, men är i ärlighetens namn inte bra på att hinna läsa ut dem eller att nyttja mitt medlemskap av ljudböcker.  

Driven 99%
Språkkunnig 90%
Bra på inredning & mode 98%