Emma Pernald

Magisterexamen i Marketing/Communications. Jobbar till vardags med marknad, kommunikation och varumärkesbyggnad. Har efter examen bl.a. varit konsult på byråsidan, jobbat som Marknadsdirektör på Polarpriset och jobbar sedan 2019 som Marketing Director SE på Nordea. Ett politiskt intresse har alltid funnits hos mig – redan från ung ålder. 2005-2010 fick jag möjligheten att jobba med politisk kommunikation. Uppdraget innebar mer konkret framtagandet av det visuella och kommunikativa ramverket för Nya Moderaterna. Ett framgångsrikt, lärorikt och spännande arbete som format mig som person och dessutom gett mig stor insyn i politiken, sakfrågorna och det politiska arbetet.

Jag har alltid haft ett stort samhällsengagemang och har därför på olika sätt engagerat mig i flertalet projekt och organisationer genom åren. Organisationer som på olika sätt jobbar med barn och ungas rättigheter. Bl.a. som styrelseledamot i Trygga Barnen.

Mitt samhällsengagemang har även lett mig till politiken; att kunna påverka, förändra och förbättra samhället vi lever i. För alla. Det är en drivkraft för mig.

Jag är gift, har två pojkar på 6 och 8 år. Jag är bosatt på Lidingö sedan 2015 men en del av mig finns alltid hemma kvar i Bohuslän.

Jag är ledamot i utbildningsnämnden sedan 2019. Barns utbildning och framtid är en hjärtefråga. Glad att få bidra.

Engagerad 98%
Drivande 95%
Grym på ordvitsar 98%